måndag 14 april 2008

Mousaka

Lite krångligare än aubergingratängen, men värt besväret! Den kan inte gräddas lika länge, men blir god ändå!

Gör en aubergingratäng. Innan du gräddar den så toppar du med den här såsen:
Vispa ut 3 msk mjöl i 1,5 dl mjölk. Tillsätt ytterligare 1,5 dl mjölk och koka upp. Salta, peppra. Låt svalna något och vispa upp 2 ägg som du häller i såsen (om den inte svalnat blir det äggröra!). Häll såsen över de översta auberginskivorna och pudra över lite kanel. In i ugnen i ca 45 minuter, 175 grader.

1 kommentar:

Anonym sa...

Den här aubergingratängen är fantastisk. jag känner mig beroende!!! Denna receptbok som jag fick i present är HELT FANTASTISKT vacker inspirerande och jättefin Kam från en granne som infört mer mat än tacos....Jeanette