Dagens middag! Har flera dagar i rad hittat finfin sparris för 10 kr knippet. Härliga tider!
1/2 gul lök (Charlottenlök hade kanske varit bättre!)
2 knippen sparris
4 dl vatten
1 buljongtärning
1 dl grädde av valfri fetthalt
Hacka löken och skär sparrisen i cm-stora bitar OBS! Spara knopparna!!!
Bryn lök och sparrisbitarna i lite olja OBS! Spara knopparna!!!
Häll på vatten och buljong, koka ca 15-20 min tills sparrisen är riktigt mjuk. Mixa helt slätt. Tillsätt grädde och koka upp. Mixa eventuellt igen för skummig soppa. Koka sparrisknopparna i en separat kastrull i saltat vatten och garnera soppan med dessa.
Jag tillsatte en liten skvätt vitt vin i buljongen, det var inte så tokigt!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar