Vardagsmums! Lägg till stekt kyckling eller kanske räkor...
200 g breda risnudlar
2 vitlöksklyftor
1 dl grönsaksbuljong
2 ägg
3 msk rostade jordnötter
3 salladslökar eller
ca 10 cm purjolök
2 dl böngroddar
limeklyftor och sallad till
servering, ev extra jordnötshack
och färska böngroddar
Sås:
2 msk pressad lime
2 msk socker
2 msk soja (japansk typ) eller
2 msk fish sauce (thailändsk)
Lägg nudlarna i blöt i varmt vatten i 5 minuter.
Hacka vitlöken.
Hacka jordnötterna grovt och skär salladslöken i 3 cm långa bitar. Om du använder purjo, skiva den tunt.
Vispa ihop äggen med en gaffel.
Blanda ingredienserna till såsen.
Hetta upp ett par matskedar olja (raps eller jordnöt) i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs upp vitlök så att den får färg. Lägg i de avrunna nudlarna.
Häll på buljongen och låt puttra tills nudlarna är mjuka. Dra ner värmen och häll på såsen. Häll i de uppvispade äggen och stek under omrörning tills det är smuligt. Tillsätt jordnötter och salladslök/purjo. Blanda i böngroddarna, och eventuellt skalade räkor.
Servera med limeklyftor och sallad. Eventuellt också lite extra hackade jordnötter och färska böngroddar vid sidan av.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar