Den här hade vi på vår bröllopsfest. Gudomligt god! I morgon fyller Alvar 6, gissa vilken tårta han önskat? Tur att han har en så snäll mamma! Men den är rätt lätt att göra, bara man vispar i chokladen ordentligt då man häller i äggen. Annars blir det äggröra med chokladsmak!
Ingredienser
8-10 bitar
400 g mandelmassa
1 st ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin
Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor
Garnering:
hallon
hyvlad mörk choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Vispa grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 tim. Hit kan man förbereda. Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering. Garnera tårtan med hallon och choklad.
söndag 8 juni 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar